Send your promos for review: Forgotten Scroll, 30, Bafiadaki Str, Hermoupolis, Syros, GREECE / Digitally @ indierock3@gmail.com


Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

FORTRESS UNDER SIEGE, ERASE - LIVE 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ



FORTRESS UNDER SIEGE
ERASE


ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – THE CROW CLUB
(ΣΙΝΩΠΗΣ 17, ΑΘΗΝΑ)

ΕΙΣΟΔΟΣ: 5 ΕΥΡΩ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 20:00




FORTRESS UNDER SIEGE

Από τις πρώτες Ελληνικές μπάντες που βάδισαν σε Prog Metal μονοπάτια, ξεκινούν την πορεία τους το 1992 στην Αθήνα με τα βασικά ιδρυτικά τους μέλη (Φώτης Σωτηρόπουλος - κιθάρα, Γιάννης Βασιλάκης – κιθάρα) να προέρχονται από τους θρυλικούς Gladiators. Το line up ολοκληρώνεται με την προσθήκη του τραγουδιστή Μιχάλη Σμέρου και του Νίκου Δέδε στα τύμπανα ενώ ο Άρης Ματθαιακάκης συμμετέχει ως guest παίζοντας μπάσο. Το ομώνυμο  Mini CD τους βλέπει το φως της μέρας το 1996 και μνημονεύεται ακόμα σαν μια από τις καλύτερες –αν όχι η καλύτερη- Prog Metal κυκλοφορίες από Ελληνικό σχήμα.

Με τον Βαγγέλη Χατζηανδρέου στο μπάσο και τον Γιώργο Γεωργίου στα πλήκτρα, το σχήμα βγαίνει στο δρόμο για να προωθήσει την παρθενική του κυκλοφορία. Δύο χρόνια γεμάτα συναυλίες κυλούν γρήγορα, μα λίγο πριν το επόμενο βήμα η μπάντα θα διαλύσει κάπως ξαφνικά το 1998. Στην ουσία όμως η σύνθεση υλικού θα συνεχιστεί γεγονός που θα μοιραία θα οδηγήσει σε reunion το 2010.

Το καλοκαίρι του 2011 οι Fortress Under Siege κυκλοφορούν το άλμπουμ “The Mortal Flesh Of Love”. Ο δίσκος αποσπά θαυμάσιες κριτικές, η μπάντα γυρίζει το πρώτο της video clip για το κομμάτι “Blind Faith” ενώ σχεδόν αμέσως αρχίζει η προπαραγωγή για το επόμενο άλμπουμ. Το 2012 σημειώνεται μια σημαντική αλλαγή στη σύνθεση της μπάντας: ο Μιχάλης Σμέρος φεύγει από το σχήμα και την θέση του παίρνει ο Αλέξης “Hanibal” Μπαλακάκης (πρώην Spitfire). Με αυτήν την σύνθεση ολοκληρώνουν το δεύτερο τους άλμπουμ. Τον Οκτώβρη του 2014 η Steel Gallery Records υπογράφει την μπάντα και “Phoenix Rising” κυκλοφορεί χωρίς καθυστέρηση τον Δεκέμβρη του 2014.


Αθηναϊκή μπάντα που κινείται στον χώρο του κλασσικού Heavy Metal με μίξη επιρροών από την Βρετανική και Αμερικάνικη σκηνή των 80’s. Δημιουργήθηκαν το 2009 και έχοντας ήδη κυκλοφορήσει ένα Demo με τίτλο “Heavy Metal Maniacs” (2011), προωθούν πλέον την νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Erase” ΕΡ (2014). Σημαντικές στιγμές οι συναυλίες με Q5 Στην Κύπρο, Holocaust, Medieval Steel, Grim Reaper, Spartan Warrior και η εμφάνιση τους στο Rock You To Hell 2013, Rock You To Hell II Warm Up 2014 & Up The Hammers VIII Warm Up 2013.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου